Jadłospis 8-12 kwietnia

8 kwietnia-poniedziałek

śniadanie –pieczywo mieszane z masłem,wędlina,papryka,ogórek kiszony,kawa inka z mlekiem

II śniadanie-maślanka naturalna z suszoną figa i owocami,bagietka z masłem

obiad –zupa ziemniaczana na filecie z indyka,racuchy z twarogiem,surówka z marchewki z ananasem, kompot wiśniowy

podwieczorek-banan

9 kwietnia-wtorek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,ogórek kiszony,sałata,papryka,zupa mleczna z zacierką,zielona herbata

II śniadanie-sałatka owocowa,bagietka z masłem,herbata koperkowa

obiad –zupa neapolitańska,łazanki z mięsem i kapustą,sałatka z pomidora i bazylii,kompot truskawkowy, kawałek banana

podwieczorek –jabłko

10 kwietnia-środa (kanapki komponowane przez dzieci)

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,papryka,pomidor,sałata,kakao z mlekiem

II śniadanie-kisiel owocowy,jabłko,bagietka z masłem,herbata miętowa

obiad –barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną,schab w sosie własnym,kasza jęczmienna,fasolka szparagowa z pestkami dyni,kompot wieloowocowy

podwieczorek – jogurt naturalny

11 kwietnia-czwartek

śniadaniepieczywo mieszane z masłem,ogórek,sałata,papryka,parówka z szynki z ketchupem,herbata owocowa

II śniadanie-kaszka kukurydziana na mleku z żurawiną,orzechy włoskie,herbata z cytryną

obiad –krupnik na mięsie,jajko w sosie musztardowym,ziemniaki z koperkiem,sałata z jogurtem,kompot malinowy,pół gruszki

podwieczorek –jabłko

12 kwietnia -piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ser żółty,ogórek kiszony,sałata,papryka,bawarka

II śniadanie-surówka z selera z jabłkiem i gruszką,wafle ryżowe,miętowa herbata

obiad –zupa kalafiorowa z ziemniakami i śmietaną,spaghetti z mięsem i warzywami,kalarepka,kompot z czarnej porzeczki

podwieczorek –mandarynka