Jadłospis 6-10 maja

6 maja-poniedziałek

śniadanie –pieczywo mieszane z masłem,ser żółty,ogórek kiszony,pomidor kakao z mlekiem

II śniadanie-kisiel z jabłkiem,bagietka z masłem,herbata owocowa

obiad –zupa krupnik na mięsie z ziemniakami i śmietaną,racuchy z twarogiem,surówka z marchewki z pomarańczą, kompot truskawkowy

podwieczorek-jabłko

7 maja-wtorek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pierś z indyka,ogórek zielony, sałata, płatki ryżowe z mlekiem,herbata owocowa

II śniadanie-grahamka z pasztetem,ogórek kiszony,papryka,herbata z cytryną

obiad –zupa jarzynowa na mięsie ze śmietaną i ziemniakami,ryż na mleku z musem jabłkowym z cynamonem i miodem,kompot śliwkowy

podwieczorek –banan

8 maja-środa (kanapki komponowane przez dzieci)

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna, papryka, pomidor, sałata,miętowa herbata

II śniadanie-budyń na mleku z wiórkami kokosowymi,marchewka,herbata ziołowa

obiad –zupa pomidorowa z makaronem  i śmietaną,mielony kotlet z indyka pieczony w piecu,ziemniaki z koperkiem,fasolka szparagowa,kompot wieloowocowy

podwieczorek – jogurt naturalny

9 maja-czwartek

śniadaniepieczywo mieszane z masłem,twaróg,pomidor,papryka,płatki jaglane z mlekiem,herbata owocowa

II śniadanie-sałatka owocowa,wafle ryżowe,zielona herbata

obiad –rosół z makaronem,wołowina w jarzynach,ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórka  z jogurtem,kompot z czarnej porzeczki

podwieczorek –jabłko

10 maja -piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,kiełbasa szynkowa,ogórek kiszony, sałata,papryka,kawa inka z mlekiem

II śniadanie-surówka z selera z gruszką i rodzynkami,bagietka z masłem, lemoniada

obiad –zupa porowa na filecie z indyka z ziemniakami i śmietaną,jajko sadzone,frytki z batata pieczone w piecu,sałata z jogurtem,kompot malinowy

podwieczorek –kiwi