Jadłospis 22-26 kwietnia

22 kwietnia-poniedziałek

Święta Wielkanocne

23 kwietnia-wtorek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,ser żółty ,pomidor, papryka,zupa mleczna z płatkami ryżowymi,miętowa herbata

II śniadanie-kisiel owocowy,bagietka z masłem,herbata owocowa

obiad –zupa kapuśniak mazurski,naleśniki z dżemem,surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami,kompot truskawkowy,kalarepka

podwieczorek –jabłko

24 kwietnia-środa (kanapki komponowane przez dzieci)

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna, ogórek, papryka, pomidor,sałata,rzodkiewka,kakao z mlekiem

II śniadanie-jogurt naturalny z truskawkami,grahamka z masłem

obiad –rosół z makaronem,potrawka z fileta z indyka,ryż,duszona marchewka  z groszkiem,kompot malinowy

podwieczorek –banan

25 kwietnia-czwartek

śniadaniepieczywo mieszane z masłem,pasztet kogucik ogórek,sałata,papryka,herbata owocowa

II śniadanie-surówka z marchewki z pomarańczą,bagietka z masłem,herbata z cytryną

obiad –zupa selerowa,kluski śląskie,gulasz z szynki,surówka z młodej kapusty z porem i marchewką,kompot śliwkowy

podwieczorek –gruszka

26 kwietnia -piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,ogórek zielony,sałata,papryka,kakao z mlekiem

II śniadanie-surówka z selera z ananasem,wafle kukurydziane,herbata miętowa

obiad –zupa koperkowa,makaron z serem i musem truskawkowym,kompot wieloowocowy,marchewka

podwieczorek –jabłko