Jadłospis 2-6 marca

2 marca -poniedziałek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,pomidor,papryka,kiełki warzywne,kawa inka z mlekiem

II śniadanie-brokuł z pieca z masłem i prażoną pestką dyni,bagietka,herbata owocowa

obiad-zupa kapuśniak z kiszonej kapusty,racuchy z twarogiem i musem truskawkowym,kompot malinowy

podwieczorek-kefir naturalny

3 marca-wtorek 

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,kiełki warzywne,papryka,zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,herbata owocowa

II śniadanie- surówka z marchewki z gruszką i prażonymi migdałami,bagietka z masłem,miętowa herbata

obiad –zupa ogórkowa ze śmietaną,spaghetti z mięsem z indyka,kalarepka do chrupania,kompot śliwkowy

podwieczorek –jabłko

4 marca-środa

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta z makreli,pomidor,sałata,papryka,kakao z mlekiem i miodem

II śniadanie-kasza jaglana na mleku z żurawiną,herbata zielona

obiad –zupa pomidorowa z ryżem i  śmietaną ,karkówka w ciemnym sosie,kasza gryczana,surówka z marchewki z porem i jabłkiem,kompot wieloowocowy

podwieczorek –kiwi

5 marca -czwartek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ser żółty ,szczypior,pomidor,płatki orkiszowe z mlekiem,herbata koperkowa

II śniadanie- surówka z selera z gruszką i kiwi,bagietka z masłem,herbata miętowa

obiad –zupa ziemniaczana ze śmietaną,potrawka z ciecierzycy z mięsem i warzywami,ziemniaki,kiszony ogórek , kompot śliwkowy

podwieczorek – banan

6 marca -piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy,pomidor,rzodkiewka,papryka,bawarka z mlekiem

II śniadanie-fasolka szparagowa z pieca z masłem i bułką tartą,herbata owocowa

obiad –zupa krupnik na mięsie,jajko sadzone,ziemniaki z koperkiem,sałata z jogurtem i rzodkiewką,kompot z czarnej porzeczki

podwieczorek –jabłko