Jadłospis 2-6 marca
2 marca -poniedziałek
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,pomidor,papryka,kiełki warzywne,kawa inka z mlekiem
II śniadanie-brokuł z pieca z masłem i prażoną pestką dyni,bagietka,herbata owocowa
obiad-zupa kapuśniak z kiszonej kapusty,racuchy z twarogiem i musem truskawkowym,kompot malinowy
podwieczorek-kefir naturalny
3 marca-wtorek
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,kiełki warzywne,papryka,zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,herbata owocowa
II śniadanie- surówka z marchewki z gruszką i prażonymi migdałami,bagietka z masłem,miętowa herbata
obiad –zupa ogórkowa ze śmietaną,spaghetti z mięsem z indyka,kalarepka do chrupania,kompot śliwkowy
podwieczorek –jabłko
4 marca-środa
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta z makreli,pomidor,sałata,papryka,kakao z mlekiem i miodem
II śniadanie-kasza jaglana na mleku z żurawiną,herbata zielona
obiad –zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną ,karkówka w ciemnym sosie,kasza gryczana,surówka z marchewki z porem i jabłkiem,kompot wieloowocowy
podwieczorek –kiwi
5 marca -czwartek
śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ser żółty ,szczypior,pomidor,płatki orkiszowe z mlekiem,herbata koperkowa
II śniadanie- surówka z selera z gruszką i kiwi,bagietka z masłem,herbata miętowa
obiad –zupa ziemniaczana ze śmietaną,potrawka z ciecierzycy z mięsem i warzywami,ziemniaki,kiszony ogórek , kompot śliwkowy
podwieczorek – banan
6 marca -piątek
śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy,pomidor,rzodkiewka,papryka,bawarka z mlekiem
II śniadanie-fasolka szparagowa z pieca z masłem i bułką tartą,herbata owocowa
obiad –zupa krupnik na mięsie,jajko sadzone,ziemniaki z koperkiem,sałata z jogurtem i rzodkiewką,kompot z czarnej porzeczki
podwieczorek –jabłko