Jadłospis 17-21 lutego

17 lutego -poniedziałek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,wędlina,pomidor,papryka,herbata z cytryną

II śniadanie-kaszka manna na mleku z rodzynkami,kalarepka,herbata owocowa

obiad –zupa ogórkowa z ziemniakami ze śmietaną,naleśniki z dżemem,surówka z marchewki z owocami,kompot wieloowocowy

podwieczorek –jabłko

18 lutego-wtorek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,sałata,pomidor,papryka,zupa mleczna z makaronem,herbata miętowa

II śniadanie-rogalik  z masłem i miodem,marchewka,herbata owocowa

obiad –krupnik,wątróbka drobiowa z cebulką,ziemniaki z koperkiem,sałata z jogurtem,kompot śliwkowy

podwieczorek –banan

19 lutego-środa

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta z wędzonej makreli,ogórek kiszony,papryka,,kiełki warzyw,kawa z mlekiem

II śniadanie-kasza jaglana na mleku z żurawiną,marchewka,herbata zielona

obiad –zupa ziemniaczana ze śmietaną,łazanki z mięsem i kapustą,kompot wieloowocowy

podwieczorek –kiwi

20 lutego -czwartek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ser żółty,pomidor,papryka,sałata,herbata koperkowa

II śniadanie- pączek z dżemem,mleko,kalarepka

obiad –rosół z makaronem,potrawka z indyka,ryż,kalafior z pieca z bułką tartą,kompot truskawkowy

podwieczorek – jabłko

21 lutego-piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy,pomidor,sałata,kawa z mlekiem

II śniadanie-surówka z selera z gruszką i kiwi,bagietka z masłem,herbata owocowa

obiad –zupa barszczyk czerwony na mięsie,jajko w sosie koperkowym,ziemniaki,fasolka z pieca,kompot malinowy

podwieczorek –kefir naturalny