Jadłospis 17-21 lutego
17 lutego -poniedziałek
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,wędlina,pomidor,papryka,herbata z cytryną
II śniadanie-kaszka manna na mleku z rodzynkami,kalarepka,herbata owocowa
obiad –zupa ogórkowa z ziemniakami ze śmietaną,naleśniki z dżemem,surówka z marchewki z owocami,kompot wieloowocowy
podwieczorek –jabłko
18 lutego-wtorek
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,sałata,pomidor,papryka,zupa mleczna z makaronem,herbata miętowa
II śniadanie-rogalik z masłem i miodem,marchewka,herbata owocowa
obiad –krupnik,wątróbka drobiowa z cebulką,ziemniaki z koperkiem,sałata z jogurtem,kompot śliwkowy
podwieczorek –banan
19 lutego-środa
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta z wędzonej makreli,ogórek kiszony,papryka,,kiełki warzyw,kawa z mlekiem
II śniadanie-kasza jaglana na mleku z żurawiną,marchewka,herbata zielona
obiad –zupa ziemniaczana ze śmietaną,łazanki z mięsem i kapustą,kompot wieloowocowy
podwieczorek –kiwi
20 lutego -czwartek
śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ser żółty,pomidor,papryka,sałata,herbata koperkowa
II śniadanie- pączek z dżemem,mleko,kalarepka
obiad –rosół z makaronem,potrawka z indyka,ryż,kalafior z pieca z bułką tartą,kompot truskawkowy
podwieczorek – jabłko
21 lutego-piątek
śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy,pomidor,sałata,kawa z mlekiem
II śniadanie-surówka z selera z gruszką i kiwi,bagietka z masłem,herbata owocowa
obiad –zupa barszczyk czerwony na mięsie,jajko w sosie koperkowym,ziemniaki,fasolka z pieca,kompot malinowy
podwieczorek –kefir naturalny