Jadłospis 15-19 kwietnia
15 kwietnia-poniedziałek
śniadanie –pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy ,papryka,ogórek kiszony,kawa inka z mlekiem
II śniadanie-surówka z selera z ananasem,bagietka z masłem,herbata owocowa
obiad –zupa z zielonego groszku z ziemniakami i śmietaną,ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot malinowy
podwieczorek-banan
16 kwietnia-wtorek
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,pomidor,sałata,papryka,zupa mleczna z płatkami jaglanymi,miętowa herbata
II śniadanie-sałatka jarzynowa,pieczywo z masłem,herbata koperkowa
obiad –zupa porowa z ziemniakami i śmietaną,pulpet drobiowy w sosie koperkowym,kasza gryczana,buraczki z cebulką,kompot śliwkowy, kawałek banana
podwieczorek –jabłko
17 kwietnia-środa (kanapki komponowane przez dzieci)
śniadanie-zdrowsza wersja burgera – buka grahamka z masłem,wędlina,ser żółty,ogórek,papryka,pomidor,sałata,herbata owocowa
II śniadanie-frytki warzywne z batata i pietruszki,sok owocowy
obiad –zupa z soczewicy,ryba z pieca,ziemniaki z koperkiem,sałata ze szczypiorkiem i jogurtem,kompot truskawkowy
podwieczorek – kefir naturalny
18 kwietnia-czwartek
śniadanie–pieczywo mieszane z masłem,pasztet kogucik ogórek,sałata,papryka,herbata owocowa
II śniadanie-surówka z marchewki z pomarańczą,bagietka z masłem,herbata z cytryną
obiad –zupa koperkowa z makaronem,bigos z młodej kapusty z mięsem i kiełbaską,kompot z czarnej porzeczki,pół jabłka
podwieczorek –kiwi
19 kwietnia -piątek
śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,ogórek zielony,sałata,papryka,kakao z mlekiem
II śniadanie-fasolka szparagowa z pieca ze słonecznikiem ,herbata owocowa
obiad –zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną,pierogi leniwe,surówka z selera z gruszką i rodzynkami,kompot wieloowocowy
podwieczorek –jabłko