Jadłospis 15-19 kwietnia

15 kwietnia-poniedziałek

śniadanie –pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy ,papryka,ogórek kiszony,kawa inka z mlekiem

II śniadanie-surówka z selera z ananasem,bagietka z masłem,herbata owocowa

obiad –zupa z zielonego groszku z ziemniakami i śmietaną,ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot malinowy

podwieczorek-banan

16 kwietnia-wtorek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,pomidor,sałata,papryka,zupa mleczna z płatkami jaglanymi,miętowa herbata

II śniadanie-sałatka jarzynowa,pieczywo z masłem,herbata koperkowa

obiad –zupa porowa z ziemniakami i śmietaną,pulpet drobiowy w sosie koperkowym,kasza gryczana,buraczki z cebulką,kompot śliwkowy, kawałek banana

podwieczorek –jabłko

17 kwietnia-środa (kanapki komponowane przez dzieci)

śniadanie-zdrowsza wersja burgera – buka grahamka z masłem,wędlina,ser żółty,ogórek,papryka,pomidor,sałata,herbata owocowa

II śniadanie-frytki warzywne z batata i pietruszki,sok owocowy

obiad –zupa z soczewicy,ryba z pieca,ziemniaki z koperkiem,sałata ze szczypiorkiem i jogurtem,kompot truskawkowy

podwieczorek – kefir naturalny

18 kwietnia-czwartek

śniadaniepieczywo mieszane z masłem,pasztet kogucik ogórek,sałata,papryka,herbata owocowa

II śniadanie-surówka z marchewki z pomarańczą,bagietka z masłem,herbata z cytryną

obiad –zupa koperkowa z makaronem,bigos z młodej kapusty z mięsem i kiełbaską,kompot z czarnej porzeczki,pół jabłka

podwieczorek –kiwi

19 kwietnia -piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,ogórek zielony,sałata,papryka,kakao z mlekiem

II śniadanie-fasolka szparagowa z pieca ze słonecznikiem ,herbata owocowa

obiad –zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną,pierogi leniwe,surówka z selera z gruszką i rodzynkami,kompot wieloowocowy

podwieczorek –jabłko