Jadłospis 13-17 maja

13 maja-poniedziałek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy,ogórek kiszony, sałata ,kawa inka z mlekiem

II śniadanie- jogurt naturalny z suszoną figą,rogalik z masłem,cytrynada

obiad-zupa jarzynowa na filecie z ziemniakami i śmietaną,bułki na parze z musem truskawkowym,kompot malinowy

podwieczorek-banan

14 maja-wtorek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg ,pomidor, sałata, rzodkiewka,kaszka manna na mleku,herbata owocowa

II śniadanie-galaretka z owocami,bagietka z masłem,herbata miętowa

obiad –zupa selerowa z ziemniakami i śmietaną,schab w sosie własnym brązowy ryż,buraczki z cebulką ,kompot śliwkowy

podwieczorek –jabłko

15 maja-środa (kanapki komponowane przez dzieci)

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasztecik drobiowy, papryka, sałata,rzodkiewka,kakao z mlekiem

II śniadanie-maślanka z owocami,chałka z masłem, herbata owocowa

obiad –zupa pomidorowa z ryżem,wątróbka drobiowa pieczona w piecu, ziemniaki z koperkiem,surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą,kompot z czarnej porzeczki

podwieczorek –gruszka

16 maja-czwartek

śniadaniepieczywo mieszane z masłem,ser żółty,pomidor ,sałata, papryka, owsianka na mleku,herbata koperkowa

II śniadanie-surówka z marchewki z jabłkiem,wafle kukurydziane,herbata owocowa

obiad –zupa koperkowa z makaronem,ryba z pieca,ziemniaki z koperkiem ,sałata z jogurtem i rzodkiewką,kompot wieloowocowy

podwieczorek –jabłko

17 maja -piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ogórek zielony jajecznica ze szczypiorkiem,herbata z cytryną

II śniadanie-kaszka manna na mleku z żurawiną,marchewka, zielona herbata

obiad –zupa porowa z ziemniakami,łazanki z mięsem i kapustą,sałatka z pomidora i bazylii,kompot truskawkowy

podwieczorek –jogurt naturalny