Jadłospis kwiecień

1.04.2019 Poniedziałek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy, papryka, pomidor, ogórek kiszony
II śniadanie: maślanka z owocami, bagietka z masłem, marchewka
obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, naleśniki z dżemem, surówka z selera z ananasem, kompot z owoców mieszanych
podwieczorek: jabłko

02.04.2019 Wtorek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty, sałata, rzodkiewka, płatki ryżowe z mlekiem, herbata miętowa
II śniadanie: galaretka z owocami, chałka z masłem, herbata koperkowa
obiad: zupa selerowa z zacierkami, kotlet drobiowy z pieca, ziemniaki z koperkiem,mizeria z ogórka z jogurtem i szczypiorkiem, kompot truskawkowy
podwieczorek: gruszka

03.04.2019 Środa (kanapki komponowane przez dzieci)
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, papryka, sałata, herbata owocowa
II śniadanie: kasza manna z rodzynkami, marchewka, herbata zielona
obiad: zupa krem z groszku, jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, marchewka duszona, kompot malinowy, 1/4 gruszki
podwieczorek: jogurt naturalny

04.04.2019 Czwartek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, twaróg, papryka, sałata, pomidor, płatki jaglane z mlekiem, herbata miętowa
II śniadanie: surówka z marchewki z jabłkiem, wafle kukurydziane, herbata owocowa
obiad: krupnik z ziemniakami, potrawka z indyka w sosie koperkowym, ryż, brokuł z pieca, kompot z czarnej porzeczki, kawałek banana
podwieczorek: mandarynka

05.04.2019 Piątek
śniadanie: pieczywo mieszane, wędlina z indyka, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, kakao z mlekiem
II śniadanie: fasolka szparagowa z pieca z pestką dyni, herbata owocowa
obiad: barszcz czerwony na mięsie, makaron z serem i musem truskawkowym, kompot śliwkowy
podwieczorek: jabłko