Jadłospis marzec

11.03.2019 Poniedziałek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, szynka z indyka, papryka, pomidor, kawa inka z mlekiem
II śniadanie: grahamka z masłem i serem żółtym, sałatą i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
obiad: zupa z soczewicy na filecie z indyka, makaron z twarogiem i musem truskawkowym, kompot malinowy
podwieczorek: jabłko
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i przetwory mleczne, jaja, seler, gorczyca

12.03.2019 Wtorek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, twaróg, ogórek kiszony, sałata, płatki jaglane z mlekiem, herbata miętowa
II śniadanie: kisiel owocowy, wafle kukurydziane, herbata zielona, marchewka
obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, schab w sosie własnym, ryż brązowy, fasolka szparagowa z pieca, kompot z czarnej porzeczki, 1/4 jabłka
podwieczorek: mandarynka
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i przetwory mleczne, jaja, seler

13.03.2019 Środa (kanapki komponowane przez dzieci)
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, wędlina, papryka, pomidor, rzodkiewka, kakao z mlekiem
II śniadanie: kalafior z pieca z prażonym słonecznikiem, herbata owocowa
obiad: zupa krem z groszku ze śmietaną, naleśniki z dżemem, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot z owoców mieszanych, kalarepka
podwieczorek: jogurt naturalny
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i przetwory mleczne, jaja, gorczyca

14.03.2019 Czwartek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna, ogórek zielony, sałata, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata owocowa
II śniadanie: maślanka naturalna z owocami, marchewka, bagietka z masłem
obiad: zupa ziemniaczana ze śmietaną, łazanki z mięsem i kapustą, sałatka z pomidora z bazylią, kompot śliwkowy, 1/2 jabłka
podwieczorek: banan
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i przetwory mleczne, jaja, seler, gorczyca

15.03.2019 Piątek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty, papryka, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie: kaszka manna z suszoną żurawiną, herbata zielona
obiad: krupnik z ziemniakami, kotlet rybny z pieca, ziemniaki z koperkiem, buraczki z cebulką, kompot truskawkowy, kawałek banana
podwieczorek: jabłko
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i przetwory mleczne, jaja, seler, gorczyca

18.03.2019 Poniedziałek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy, papryka, pomidor, kakao z mlekiem
II śniadanie: twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, bagietka z masłem, herbata owocowa
obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną, racuchy z jabłkiem, surówka z selera z ananasem, kompot owocowy
podwieczorek: banan

19.03.2019 Wtorek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek zielony, sałata, płatki ryżowe z mlekiem, herbata miętowa
II śniadanie: surówka z marchewki z gruszką i rodzynkami, chrupki, miętowa herbata
obiad: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną, spaghetti żytnie z mięsem i warzywami, kalarepka, kompot malinowy
podwieczorek: jabłko

20.03.2019 Środa
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, papryka, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: kasza jaglana na mleku z suszoną żurawiną, herbata owocowa z imbirem
obiad: zupa porowa z ziemniakami i śmietaną, parówka z szynki w sosie pomidorowym, makaron, brokuł z pieca, kompot śliwkowy, 1/4 jabłka
podwieczorek: mandarynka

21.03.2019 Czwartek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, twaróg, papryka, sałata, owsianka z mlekiem, herbata owocowa
II śniadanie: surówka z marchewki z pomarańczą, wafle kukurydziane, herbata zielona
obiad: zupa selerowa z ziemniakami i śmietaną, gulasz z indyka, kasza orkiszowa,fasolka szparagowa, kompot truskawkowy
podwieczorek: jabłko

22.03.2019 Piątek
śniadanie: pieczywo mieszane, masło, wędlina, papryka, pomidor, kawa inka z mlekiem
II śniadanie: jabłko pieczone z cynamonem, bagietka z masłem, herbata miętowa
obiad: zupa neapolitańska, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki z koperkiem, marchewka duszona, kompot z czarnej porzeczki
podwieczorek: kiwi