Jadłospis 8-12 kwietnia
8 kwietnia-poniedziałek
śniadanie –pieczywo mieszane z masłem,wędlina,papryka,ogórek kiszony,kawa inka z mlekiem
II śniadanie-maślanka naturalna z suszoną figa i owocami,bagietka z masłem
obiad –zupa ziemniaczana na filecie z indyka,racuchy z twarogiem,surówka z marchewki z ananasem, kompot wiśniowy
podwieczorek-banan
9 kwietnia-wtorek
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,twaróg,ogórek kiszony,sałata,papryka,zupa mleczna z zacierką,zielona herbata
II śniadanie-sałatka owocowa,bagietka z masłem,herbata koperkowa
obiad –zupa neapolitańska,łazanki z mięsem i kapustą,sałatka z pomidora i bazylii,kompot truskawkowy, kawałek banana
podwieczorek –jabłko
10 kwietnia-środa (kanapki komponowane przez dzieci)
śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,papryka,pomidor,sałata,kakao z mlekiem
II śniadanie-kisiel owocowy,jabłko,bagietka z masłem,herbata miętowa
obiad –barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną,schab w sosie własnym,kasza jęczmienna,fasolka szparagowa z pestkami dyni,kompot wieloowocowy
podwieczorek – jogurt naturalny
11 kwietnia-czwartek
śniadanie–pieczywo mieszane z masłem,ogórek,sałata,papryka,parówka z szynki z ketchupem,herbata owocowa
II śniadanie-kaszka kukurydziana na mleku z żurawiną,orzechy włoskie,herbata z cytryną
obiad –krupnik na mięsie,jajko w sosie musztardowym,ziemniaki z koperkiem,sałata z jogurtem,kompot malinowy,pół gruszki
podwieczorek –jabłko
12 kwietnia -piątek
śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ser żółty,ogórek kiszony,sałata,papryka,bawarka
II śniadanie-surówka z selera z jabłkiem i gruszką,wafle ryżowe,miętowa herbata
obiad –zupa kalafiorowa z ziemniakami i śmietaną,spaghetti z mięsem i warzywami,kalarepka,kompot z czarnej porzeczki
podwieczorek –mandarynka