Jadłospis 10-14 lutego

10 luty -poniedziałek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta z kiełbasy,pomidor,papryka,herbata owocowa

II śniadanie-budyń na mleku z wiórkami kokosowymi,herbata miętowa

obiad-zupa szpinakowa z jajkiem i śmietaną,pierogi leniwe,surówka z marchewki z ananasem ,kompot wieloowocowy

podwieczorek-banan

11 luty-wtorek

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasztecik drobiowy,sałata,papryka,płatki kukurydziane z mlekiem ,herbata miętowa

II śniadanie-surówka z selera z pomarańczą i rodzynkami,bagietka z masłem,herbata owocowa

obiad –zupa koperkowa ze śmietaną,zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami oraz kukurydzą,kompot śliwkowy

podwieczorek –jogurt naturalny

12 luty -środa

śniadanie-pieczywo mieszane z masłem,pasta jajeczna,ogórek kiszony,papryka,sałata,kakao z mlekiem

II śniadanie-kisiel owocowy,chałka z masłem,marchewka,herbata zielona

obiad –zupa krem z pora ze śmietaną ,bigos z mięsem i kiełbasą,ziemniaki z koperkiem,kompot wieloowocowy

podwieczorek –jabłko

13 luty -czwartek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,twaróg,pomidor,papryka,płatki jaglane na mleku,herbata koperkowa

II śniadanie- jabłko pieczone z cynamonem,bagietka z masłem,herbata owocowa

obiad –zupa z ciecierzycy z ziemniakami,schab w sosie własnym,kasza bulgur,buraczki z cebulką,kompot truskawkowy

podwieczorek – kiwi

14 luty -piątek

śniadanie- pieczywo mieszane z masłem,ser żółty,pomidor,kiełki warzywne,kawa z mlekiem

II śniadanie-fasolka szparagowa z pieca,herbata owocowa

obiad –zupa jarzynowa na mięsie,kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem ,duszona marchewka,kompot malinowy

podwieczorek –jabłko